Dr Kenan Yüce

BLOG

TUVALET ALIŞKANLIĞINDA NORMLAR NEDİR?
+
TUVALET ALIŞKANLIĞINDA NORMLAR NEDİR?

Hastalar kabızlığı sert kıvamda, az miktarda, seyrek ve güç dışkılama, bağırsakları eksik boşalmış gibi sık sık tuvalete gitme ama boşaltamama hissi, tuvalette uzun süre kalma olarak tanımlayabilir.Bağırsakları rahat ve tam olarak boşaltamama şikayeti ile birlikte haftada üçten az olan dışkılama sayısı kabızlık olarak kabul edilir.

HASTA ANLATAMAZ, DOKTOR SORMAZ...
+
HASTA ANLATAMAZ, DOKTOR SORMAZ...

Makat hastalıklarının önemli bir kısmı, cerrahların sormadığı, hastaların utandığı için söyleyemediği bazı şikayetlerinin araştırılmaması sebebiyle teşhis edilememektedir. Hastalar "kabız" olduğunu ifade ederken, aslında dışkısını çıkaramadığını, tam boşaltamadığını...

REFLÜ MÜ? MİDE FITIĞI MI?
+
REFLÜ MÜ? MİDE FITIĞI MI?

Göğüste yanma ve ekşime, ağıza gelen acı bir tat, ağız kokusu, özellikle yemeklerden sonra ve tok karna yatıldığında geceleri rahatsız eden şişkinlik, geğirme ve boğulma hissi, göğüste takılma ve sıkışma hissiyle birlikte kalbe baskı ve çarpıntı hissedilebilmektedir.

SARILIK ACİLDİR! 7-24 ERCP
+
SARILIK ACİLDİR! 7-24 ERCP

ERCP veya endoskopik retrograd kolanjio-pankreatografi işlemi safra yollarının ve pankreas kanalının endoskopi cihazı aracılığı ile safra yollarının röntgende görülmesini sağlayan özel bir ilaç verilerek görüntülenmesi ve gerekirse, kanalda tıkayıcı sarılığa yol açan taşın çıkartılması, safra kanal ağzının darlığının açılması, biyopsi alınması gibi bazı tedavilerinin de gerçekleştirilmesine verilen addır.

MİDE BOTOKSU BAŞARISIZ MI?
+
MİDE BOTOKSU BAŞARISIZ MI?

Mide botoksu işlemi uyutularak endoskopiİşlemi ile birlikte yapılan küçük müdahale sınıfından bir işlemdir. Hastanede yatmayı gerektirmez. İşlem sonrası bulantı, şişkinlik şikayetleri olabiliyor. Botoks işleminden sonra ilk 6 aylık sürecin iyi değerlendirilmesi gerekir. Botoksun etki süresi ortalama 4-6 ay kadar.

FEKAL MİKROBİYATA TRANSPLANTASYONU GAİTA(DIŞKI)NAKLİ
+
FEKAL MİKROBİYATA TRANSPLANTASYONU GAİTA(DIŞKI)NAKLİ

İlk kez 4. yüzyılda Çin'de tedavide kullanılmış. Veterinerlik alanında tavuklarda "salmonellozis" hastalığını önlemek için uzun zamandır kullanılmaktaymış. İlk kez 1958 yılında insanlar üzerinde kullanılmış.Özellikle Dünya'da son 10 yıl